Секрет довголіття від японських вчених

В Японії один із найвищих в світі рівень тривалості життя, недаремно ж ця острівна країна постійно дає світу привід для обговорення секрету довгожительства.  На сьогодні середня тривалість життя японців складає близько 85 років. Згідно з останніми даними, майже 20 тисяч японців відсвяткують цього року сторічний ювілей.

 

Проте так було не завжди. Ще в 1945 році середня тривалість життя в Японії була 50 років.

Згодом, коли Папа Римський Пій 12 був в критичному стані при хворобі пневмонією і його врятувало застосування маточного молочка, на міжнародній конференції через кілька років - в 1958 були оприлюднені результати лікування  і цього ж року Японія вперше імпортувала маточне молочко. У 60-х роках відбувся бум маточного молочка в Японії. З кожним роком його закуповують все більше і більше. У 2004-му році купили 600 тон маточного молочка, в 2012 році це число зросло до близько 2000 тонн!

Що змінилося за ці 67 років? Менталітет жителів Піднебесної? Раціон?

-Так, змінився рівень життя. Рівень життя так виріс, тому що люди багато працювали.

А ось працездатність, як фізичну, так і інтелектуальну якраз і стимулює маточне молочко. У відгуках покупців маточного молочка в Японії переважає мотив:

«я вживаю маточне молочко тому, що воно дозволяє мені багато працювати і тому добре жити.»

В Японії навіть працює державна програма оздоровлення населення, по якій продукти, що містять маточне молочко, рекомендується вживати щодня всім - від немовлят до людей похилого віку. Маточне молочко широко застосовується в Японії як харчова добавка. Наприклад, входить до складу заморожених десертних страв, солінь і приправ, про що свідчать зареєстровані авторські патенти. Для цих цілей Японія сама виробляє величезну кількість маточного молочкa і ще більше закуповує.

 

Так що собою являє цей унікальний продукт?

Маточник

Маточне молочко - секрет верхньощелепної і глоткової залоз робочих бджіл-годувальниць, що виділяється ними в особливі осередки сотів (маточники), в яких розвиваються бджолині матки. Його ще називають "королівським желе", тому що бджоли-робітниці годують їм свою бджолу-королеву, свою матку. Це дуже насичена поживна суміш унікального складу - в ній присутні всі відомі на сьогодні амінокислоти, жирні кислоти, понад 100 різних мінеральних сполук, вітаміни.

Всі бджоли харчуються медоперговую сумішшю и живуть на відміну від матки 20-250 днів. Якщо ж ту саму личинку  годувати маточним молочком - виросте бджоломатка, що живе до 6 років (а це в 65 разів більше!) і відкладає в добу більше яєць, ніж важить сама.  Це єдина речовина в світі, що має такі властивості. 

 

Навіщо ж японці приймають маточне молочко?

На багатьох японських сайтах міститься інформація, що в Японії проводилося багато досліджень для вивчення феномена маточного молочка. В результаті цих досліджень було доведено, виділено декілька напрямів, де застосування маточного молочка найбільш ефективно.

Ефект антиоксидантний. Маточне молочко сприяє уповільненню окислення і запобігає руйнівну дію вільних радикалів на клітини живих організмів, тим самим сповільнюючи процес старіння. Цей ефект особливо яскраво виражений для свіжозамороженого маточного молочка.

Ефект імунологічний. В університеті Рюкю в Японії маточне молочко використовували для лікування імунодефіциту. Імунодефіцит-підвищена чутливість до інфекцій, зокрема, кмікроорганізмам, (від дріжджів до вірусів), широко поширеним і в нормі нешкідливим, здатна викликати смертельні інфекції. При імунодефіциті організм не може в повну силу чинити опір інфекції. У дослідах на мишах отримали хороші результати лікування системного червоного волчанкіматочним молочком щодо посилення імунітету.

Ефект посилення дії мозку. При пошкодженні клітин головного мозку мишей токсинами введення сирого маткового молочка робить позитивний вплив на відновлення клітин головного мозку, їх захист. Дослідження проводили Gifuyakukadaigaku.

Ефект захисту печінки. Дослідники університету (Erciyes) Erujesu довели, що прийом замороженого маточного молочка служить надійним захистом печінки від дії токсинів.

Ефект протизапальний досліджували в Японії в біохімічних лабораторіях Хаяшібара.

Активні дослідження властивостей маткового молочка проводяться і зараз. Після аварії на атомній електростанції Фокусіма Професор Шуічі Еномото з університету Окаяма встановив, що прийом маточного молочка прискорює виведення з організму людини радіоактивних ізотопів йоду, цезію, стронцію.

Маточне молочко широко застосовується в Японії як харчова добавка. Наприклад, входить до складу заморожених десертних страв, солінь і приправ, про що свідчать зареєстровані авторські патенти.

Якщо країна, що займає перші місця по розвитку та довгожительству (одна з найбільш розвинених) закупає кожного року 2000 тон цього чудодійного продукту чи потрібно ще щось говорити?

Безумовно маточне молочко  має неоціненну користь і ми б могли його назвати найкориснішим продуктом діяльності бджіл, якби не ще один продукт, якому уступає навіть дивовижне маточне молочко. Цей продукт буде особливо корисний чоловікам і про нього ми поговоримо у наступній статті.