Користь забрусу

Забрус - поєднує в собі всі корисні властивості прополісу, перги, меду, пилку, воску і слинної секрету бджіл. Це тонка плівка, якою запечатуються наповнені стільники. Перед викачуванням меду забрус зрізають цілими смужками, після чого продають у свіжому вигляді, або висушують на сонці. В медицині активно використовують забрус, користь для здоров'я цього натурального речовини просто неоціненна!

 

Чим корисний забрус?               

Продукт містить багато активних речовин, але в якості основних діючих компонентів виступають такі складові:

  • вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В, основні макроелементи і мікроелементи;
  • хітин;
  • загрузка...
    сильнодіючі ефірні олії;
  • органічні кислоти;
  • ферменти і смоли;
  • поживні речовини.

 

Лікувальні властивості забрусу

Чим корисний бджолиний забрус для організму? Він поєднував у собі переваги всіх компонентів, з яких складається. Як і мед, цілющі властивості забрусу ґрунтуються на його поливитаминном складі. Продукт:

  • має високу імуностимулюючу цінність;
  • корисний при лікуванні вірусних інфекцій і простудних захворювань;
  • справляє заспокійливий ефект.

Благотворний вплив забрусу поширюється і на шлунково-кишковий тракт, він чудово справляється з усіма видами розладів травлення.

Забрус, як і інші продукти бджільництва, надає сильний загальнозміцнюючий і оздоровчий ефект на організм. Його використовують при лікуванні вірусних і бактерійних захворювань. Цей продукт містить вітаміни А, С і Е та групи В, органічні кислоти, ефірні масла, різні ферменти та інші складні органічні речовини. Компоненти цієї речовини покращують обмін речовин, позитивно впливають на кровообіг, а також м’язову працездатність. Цей натуральний продукт використовується без добавок і не вимагає ніякої обробки. Корисно і просто жувати  забрус, оскільки він викликає сильне слиновиділення, що підвищує секреторну функцію шлунку. Він, як природна жуйка, віддає всі свої корисні речовини в процесі жування. Це приносить користь для всього організму і, в першу чергу, для зубів і ясен! Ферменти і смоли зміцнюють емаль, ефіри знімають запалення і виробляють антибактеріальний ефект, хітин знімає зубний камінь і наліт з зубів.

Доведено, що цей високоефективний засіб при лікуванні бактеріальних та вірусних захворювань, не викликає алергії і звикання збудника хвороби до цього природного продукту, що вигідно відрізняє його від інших медикаментів.

Користь забрусу для шкіри і волосся також дуже висока. Хітин, який міститься в цьому продукті, легко засвоюється організмом, прискорює зростання нігтів і волосся, підвищує тонус і еластичність шкірних покривів. Можна застосовувати забрус і зовнішньо. Це прекрасне протигрибковий та антибактеріальний засіб допомагає при дерматитах і псоріазі, прискорює регенерацію тканин, живить і зволожує шкіру.

Забрус позитивно впливає на зір, серцево-судинну та травну систему, знімає стрес і нервову напругу. Завдяки цьому відновлюється хороший гормональний фон. Жінкам забрус допомагає впоратися з неприємними проявами ПМС, позитивно впливає на сечостатеву систему в цілому. Є дослідження, які довели, що ця речовина надає позитивний ефект на хворих, що проходять період відновлення після хіміотерапії і опромінення. Деякі вчені вважають забрус хорошим засобом профілактики онкологічних захворювань, проте на сьогоднішній день дослідження ще не завершені.

 

Застосування

Жувати забрус рекомендовано 7-10 хвилин по одній столовій ложці кожного дня. Смак у нього приємний, тому можна жувати навіть дітям. Забрус корисний при лікуванні. Забрус підвищує імунітет, що дозволяє використовувати його як профілактичний засіб при простудних захворюваннях